Predstavljamo
26.03.2018.

Bušilica zavrtač W-SB 400

Bušilica zavrtač W-SB 400 radi na struju, ali ima sve karakteristike akumulatorske bušilice. Kabl je dug šest metara što je ujedno i radijus vašeg kretanja. Bušilica koja radi na struju ima svoje prednosti u odnosu na akumulatorsku.

Bušilica Zavrtač W-SB 400

Sigurno vam je bar jednom zatrebala bušilica u kući. Ne neka profesionalna i skupa, već pouzdana, mala i efikasna bušilica, koja će vam rešiti problem i koju ćete ostaviti tamo gde inače stoji alat (držite se ovog pravila da ne biste morali da prevrnete kuću kada vam ponovo zatreba). Woby haus vam preporučuje bušilicu W-SB 400. Tim važnim alatom možete probušiti skoro sve: drvo, metal, plastiku… Naravno, ne možete bušiti noseće zidove. Ako pokušate da bušite tvrđe površine bušilica se može pregrejati i pregoreti. Ipak, ključnu ulogu ova bušilica odigraće u šrafljenju. Tako ćete potrošiti manje vremena, a i svi šrafovi će biti na mestu, baš kako treba. Majstori s bogatim iskustvom kažu da je ova bušilica najbolja upravo za taj posao.


Sklopka zavrtanje/odvrtanje

Šrafljenje

Šrafove možete, logično zašrafiti, ali i izvaditi. Samo treba prebaciti sklopku, a to možete uraditi rukom kojom držite bušilicu pa će vam druga ruka biti slobodna. Važno je napomenuti da bušilica ima mogućnost promene brzine rotacije glave bušilice. Ona radi u sporijem i bržem režimu. Sporiji je precizan i preporučujemo da radite u tom režimu. Brži režim rada treba uključivati samo kada se mora zašrafiti mnogo šrafova.

Promena brzine rotacije glave bušilice

Kabl

Bušilica W-SB 400 radi na struju, ali ima sve karakteristike akumulatorske bušilice. Kabl je dug šest metara što je ujedno i radijus vašeg kretanja. Bušilica koja radi na struju ima svoje prednosti u odnosu na akumulatorsku. Pre svega je bolja za ljude koji nemaju potrebu da bušilicu koriste često, jer baterija ima određeni vek trajanja, a ako se ne koristi baterija će propasti. Dakle, bušilice s baterijom moraju da se koriste često. Zato je bolja ona s kablom za ljude koji je ne koriste svakodnevno. Takođe, profesionalcima je potrebnija akumulatorska bušilica jer se na terenu često ne može doći do izvora struje. W-SB 400 je, s druge strane, idealna za kućnu upotrebu, kada lako možete doći do utičnice.

Podešavanje zateznog momenta u 23 koraka

Održavanje

Vek trajanja ove bušilice je dug, čak i kad se ne koristi često, za razliku od akumulatorske. Ipak, mora se održavati. Pre svega, obavezno je izduvavanje nakon upotrebe. Mora se očistiti spolja: treba obrisati prašinu pri čemu je najbolje kompresorom izduvati sve otvore. Prednost ove bušilice jeste što se lako dolazi do četkica, ne mora da se otvara ceo sklop, već samo treba odvrteti dva plastična navrtnja. Četkice su veoma važne za rad bušilice jer su zadužene za spoj između statora i rotora. Kada se nahvata prljavština na četkice, bušilica neće raditi. Ako ne radi, ne treba je baciti ili slati na servis jer je i sami lako možete očistiti.

Pozicija četkica na bušilici

Specifikacija:

 • Napon: 230V-50Hz
 • Snaga: 300 W
 • Br.obrtaja: 0-400/0-1450 /min
 • Prihvat stezne glave: do 10 mm
 • Max.obrtni momenat: 35 Nm
 • Dužina kabla - 6m
 • Burgije od 0,8 do 10 mm

 

 

 

Ostavi komentar

Ostali komentari

 • Cena el. zavrtaca?

  18.03.2019. 16:14
 • Admin
  Admin

  Poštovani, Ispravili smo linkove u tekstu tako da Vas sada vode do detalja proizvoda gde se nalazi i cena. Možete kliknuti i ovde: http://www.wobyhaus.co.rs/busilice/7457-busilica-w-sb-400-sa-podes-obrtnog-momenta Srdačan pozdrav!

  17.05.2019. 09:42

Slični članci

26.
Mar.
2018.
Predstavljamo
Kako bi motorna testera radila savršeno i dugo trajala potrebno je poštovati propisana pravila.