ELEKTRIČNE KOSILICE

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
Kolekcije
Prikažite više
Cena
4 proizvoda
Sačuvano u omiljne
- Tip baterije:36 V Litijum-jonska - BRUSHLESS MOTOR - Kapacitet baterije: 4.0 Ah - ...
49.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Napon: 230 V - 50 Hz - Snaga: 1300 W - Broj obrtaja: 3000 /min - Širina otkosa: 320 m...
6.799,20 RSD
Ušteda 20%
8.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Napon: 230V - 50Hz - Snaga: 1600 W - Broj obrtaja: 3500 /min - Širina otkosa: 380 ...
11.599,20 RSD
Ušteda 20%
14.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Napon: 230V - 50Hz - Snaga: 1800 W - Broj obrtaja: 3500 /min - Širina otkosa: 440 ...
16.799,00 RSD
Pročitajte

Električne kosilice za svako dvorište

Električne kosilice su odličan izbor za one koji žele efikasno i lako održavanje travnjaka.

U našem asortimanu možete pronaći modele različitih snaga i visine košenja, od manjih modela pogodnih za manje travnjake, pa sve do većih modela sa višestepenim podešavanjem visine košenja za veće površine. Takođe, u ponudi su i električne kosačice sa sakupljačem trave koji omogućavaju lakše održavanje i čišćenje travnjaka.

Naši modeli električnih kosilica za travu su izrađeni od kvalitetnih materijala i imaju dug vek trajanja. Oni su tihi i laki za upotrebu, što znači da će vam olakšati posao i učiniti ga manje napornim. Osim toga, većina modela ima i sigurnosne funkcije poput automatskog isključivanja u slučaju preopterećenja.

Kako biste imali potpunu kontrolu nad kosilicom, većina kosilica na struju ima ergonomski dizajn i mogućnost podešavanja visine ručke za bolje prilagođavanje vašoj visini. Takođe, neki modeli imaju i prekidač za brzo zaustavljanje motora u slučaju nužde. U ponudi imamo i električne testere za drvo, motorne testere kao i makaze za živu ogradu.

Benefiti kosilica na struju

Prednost kosilica na struju u odnosu na benzinske je u tome što su tiše, čišće i lakše za održavanje. Električne kosilice proizvode manje buke od benzinskih, što je velika prednost, posebno ako imate komšije koji su osetljivi na buku. Takođe, one ne ispuštaju gasove u vazduh, što znači da su čistije za okolinu i bolje za zdravlje ljudi.

Još jedna velika prednost  je njihova lakoća održavanja. Budući da ne koriste gorivo, ne morate da brinete o čišćenju filtera goriva i ulja, zamjeni ulja i drugim redovnim održavanjima. Električne kosilice takođe ne zahtevaju puno prostora za skladištenje, jer su obično manje i mogu se skladištiti u manje prostorije. Jednostavne su za upotrebu, jer ih možete uključiti u utičnicu i koristiti ih odmah, bez potrebe za gorivom.

Međutim, benzinske kosilice imaju i neke prednosti u odnosu na električne. Na primer, kosilice na benzin obično imaju veću snagu i mogu se koristiti za košenje većih površina. Takođe, ne morate brinuti o dužini kabla i možete se kretati slobodno po travnjaku, takođe, imaju tendenciju da budu malo izdržljivije i bolje se ponašaju prilikom zahtevnijih poslova.

Karakteristike i cena električnih kosačica

Jedna od karakteristika električnih kosilica je broj obrtaja, koji može varirati od modela do modela, ali obično je u rasponu od 3000 do 4500 obrtaja u minuti. Snaga se obično kreće od 1000 do 2000 vati, što je dovoljno za košenje manjih i srednjih travnatih površina.

Najčešće rade na naponu od 220-240V, što znači da ih možete koristiti u standardnim kućnim utičnicama. Visina košenja se može podesiti na većini modela, tako da se možete prilagoditi različitim dužinama trave.

Važno je napomenuti da se električne kosilice ne smeju koristiti po mokroj travi, jer postoji rizik od strujnog udara. Stoga, ako planirate koristiti kosačicu na struju, uverite se da je trava suva pre početka košenja. Isto pravilo važi i za električne trimere za travu.