PIŠTOLJI ZA VRELI VAZDUH

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
Kolekcije
Prikažite više
Cena
5 proizvoda
Sačuvano u omiljne
- Nominalna ulazna snaga 2.300 W - Težina 0,7 kg - Dimenzije alata (širina) 86 mm - ...
19.750,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Napon: 230 V - 50 Hz - Snaga: 350 W (max) - Temperatura : 230/400 °C - Protok vaz...
1.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Napon: 230 V - 50 Hz - Snaga: 2000 W - Temperatura I: 350 °C - Temperatura II: ...
1.799,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Napon: 230 V - 50 Hz - Snaga: 2000 W (max) - Temperatura : 300/600 °C - Protok vazduh...
2.899,00 RSD
Pročitajte

Fen za vreli vazduh - za koje poslove je potreban?

Fen za vreli vazduh ili toplotni pištolj (eng. heat gun) je električni alat koji podseća na fen i koji se koristi u brojnim delatnostima prilikom izvođenja raznih radova, najčešće prilikom uklanjanja ili varenje - lepljenja. Pištolj za vruć vazduh je koristan alat za mnoge vrste kućnih popravki, a ponekad se čak koriste i za lemljenje.

Jedna od velikih prednosti fena za vreli vazduh u odnosu na druge ručne alate za proizvodnju toplote je to što su bez plamena. Dok plamen može oštetiti površinu koju pokušavate da zagrejete, pa čak i izazove požar, vruć vazduh iz toplotnog pištolja je sigurniji izvor toplote za vaše projekte poboljšanja doma ili druge projekte koje obavljate u okviru svog posla. Ostale praktične karakteristike uključuju postolje na koje možete postaviti pištolj kada ga ne koristite, kao i deo koji vam omogućava da usmerite protok vazduha.

Fen za skidanje farbe

Za projekte uklanjanja boje, toplotni pištolj je nezaobilazni električni alat. Uklanjanje boje je još jedna od funkcija koju obavlja ovaj praktični alat, te je veoma koristan, tačnije neophodan za svaki posao koji uključuje ovaj proces. Pomoću fena za skidanje farbe uspešno možete ukloniti farbu sa metalnih i aluminijumskih površina. Korišćenjem fena za skidanje farbe skraćuje se vreme rada jer neće biti potrebno korišćenje razređivača. Treba napomenuti da se fen za skidanje farbe nikako ne sme koristiti na zapaljivim površinama kao što su plastika, drvo (ako nije vlažno)

Fen za varenje plastike

Bilo da ste profesionalni majstor ili hobista koji voli da većinu stvari uradi sam, fen za vreli vazduh je zgodan alat koji bi trebalo imati u svom kompletu. Pogodan za razne poslove, od varenja i spajanja plastike, skidanja boje do sušenja vlažnog drveta, fen za varenje plastike je svestran i koristan dodatak vašem alatu.

Fenovi za vreli vazduh su takođe odlični za uklanjanje svih vrsta lepkova ili uklanjanje boje, a poznat je i kao fen za varenje plastike, budući da se koristi i za grejanje i oblikovanje ovog materijala.

Ako ste u potrazi za adekvatnim industrijskim fenom, bilo bi dobro da obratite pažnju na određene aspekte. Najpre definišite za šta ćete ga koristiti, jer u skladu sa tim najvervoatnije ćete i izabrati model. Fenovi za vreli vazduh se razlikuju po snazi, protoku toplog vazduha i kontroli temperature. Ljudi koji redovno koriste toplotni pištolj, za posao ili u privatne svrhe, radije će izabrati snažniji fen za vreli vazduh. Kontrola temperature je takođe važna karakteristika koja omogućava da toplotni pištolj izvrši sve zadatke za koje je namenjen.