KOSILICE NA BENZIN

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
Kolekcije
Prikažite više
Cena
8 proizvoda
Sačuvano u omiljne
- Motor: jednocilindrični četvorotaktni 149 ccm - EURO 5 - Broj obrtaja max.: 2900 /m...
27.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motor: četvrotaktni OHV - EURO 5 - Zapremina motora: 131 ccm - Snaga motora: 2.4 kW ...
19.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Motor: četvrotaktni OHV - Zapremina motora: 99 ccm - Snaga motora: 1.8 kW (2.4 KS) ...
31.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motor: četvrotaktni OHV - EURO 5 - Zapremina motora: 132 ccm - Snaga motora: 2.3 kW (...
23.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motor: četvrotaktni OHV - Zapremina motora: 99 ccm - Snaga motora: 1.8 kW (2.4 KS) -...
26.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Motor: četvrotaktni OHV - EURO 5 - Zapremina motora: 150 ccm - Snaga motora: 2.6 k...
28.799,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Motor: četvrotaktni OHV - EURO 5 - Zapremina motora: 150 ccm - Snaga motora: 2.5 k...
43.799,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Motor: jednocilindrični četvorotaktni 200 ccm - EURO 5 - Snaga: 3.8 kW (5.0 KS) - ...
33.574,15 RSD
Ušteda 15%
39.499,00 RSD
Pročitajte

Kosilice na benzin za velike travnjake i površine

Tražite efikasnu i pouzdanu motornu kosilicu na benzin za vaš travnjak? Onda ste na pravom mestu!

Kosilice na benzin su jedan od najpopularnijih modela na tržištu i to iz dobrog razloga. One nude moćan četvorotaktni motor, snažnu širinu i visinu otkosa i veliki rezervoar za gorivo koji omogućava dugo korišćenje. Uz to, mogu se koristiti na velikim travnjacima ili poljima bez potrebe za izvorom napajanja, što ih čini idealnim izborom za one koji žive van gradskih sredina. Tipovi benzinskih kosilica se razlikuju po zapremini i snazi motora, broju obrtaja i širini i visini otkosa. Izbor zavisi od veličine vašeg travnjaka i vaših specifičnih potreba. Prilikom rada sa kosilicom, savet je da koristite radne rukavice.

Prednosti motornih kosilica za travu

Kosilice za travu su takođe poznate po svojoj izdržljivosti i dugovečnosti. One se mogu koristiti godinama, što ih čini izvrsnom investicijom za dugoročnu upotrebu. Prednost ovih motornih kosačica je i što mogu biti priključene na razne dodatke, poput prikolice za vuču, što olakšava transport drugih alata za održavanje travnjaka.

Uz sve ove prednosti, kosilica na benzin su bolji izbor od drugih tipova, kao što su električne i akumulatorske samohodne kosilice. Električne kosilice na struju moraju biti povezane na kabl, što predstavlja ograničenje, dok akumulatorske kosilice zahtevaju da se pune pre korišćenja.

Kada birate benzinsku kosilicu, važno je uzeti u obzir veličinu vašeg travnjaka i željenu funkcionalnost. Pogledajte ponudu motornih testera i testera na struju, kao dodatni alat za vaše dvorište i baštu. Kod nas možete kupiti i kvalitetne sekire za cepanje drva.

Tehničke karakteristike benzinskih kosilica za travu

Motorne kosilice se razlikuju po tipu, zapremini i snazi motora, broju obrtaja, širini i visini otkosa, vrsti goriva i zapremini rezervoara za gorivo. Ove karakteristike mogu značajno uticati na performanse benzinske kosilice i na vaše zadovoljstvo u korišćenju.

Tip motorne kosilice obično se odnosi na konfiguraciju noževa za sečenje trave. Najčešće vrste su rotacione, koja se koristi za ravne površine, i cilindrične, koja se koristi za precizno košenje travnjaka.

Zapremina i snaga motora su takođe važne karakteristike. Veća zapremina motora obično znači veću snagu i efikasnije košenje, dok manja zapremina može biti lakša i jednostavnija za upotrebu. Broj obrtaja motora obično je povezan sa snagom motora i veličinom kosilice. Što je veća kosilica, to je veći i broj obrtaja motora. Međutim, viši broj obrtaja može takođe značiti veću buku i potrošnju goriva.

Širina i visina otkosa se odnose na površinu trave koja se može pokositi u jednom prolazu i na visinu košenja. Širi otkos obično znači brže i efikasnije košenje, dok veća visina otkosa omogućava kosilici da se nosi sa različitim vrstama trave.

Iako su električne i akumulatorske kosilice popularne zbog svoje jednostavnosti i tišine, one ne mogu se nositi sa teškim terenima i gustim travama kao što to mogu benzinske kosačice. Za manje površine trimeri za travu su efikasniji.

Ukoliko vas interesuju drugi baštenski alati, pogledajte ponudu teleskopskih makaza za grane, a u ponudi su takođe i perači pod pritiskom, za lakše pranje ovih alata.