Grejalice na plin i plinski topovi

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
Kolekcije
Prikažite više
Cena
5 proizvoda
Sačuvano u omiljne
- Napon: 230V - 50Hz - Nominalni izlaz Qu: 10 kW - Potrošnja gasa: 0,73 kg/h - Vr...
9.399,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Napon: 230V - 50Hz - Nominalni izlaz Qu: 15 kW - Potrošnja gasa: 1,09 kg/h - Vr...
9.699,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Napon: 230V - 50Hz - Nominalni izlaz Qu: 30 kW - Potrošnja gasa: 2,18 kg/h - Vrsta...
12.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Samo za spoljnu upotrebu - Koristite samo propan gas - Pritisak u gorioniku: 30 mbar ...
17.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Samo za spoljnu upotrebu - Koristite samo propan gas - Pritisak u gorioniku: 30 mbar ...
33.999,00 RSD
Pročitajte

Plinski topovi su uređaji koji koriste propan butan kao gorivo za proizvodnju toplote. Koriste se za zagrevanje prostora, u industrijskim postrojenjima, građevinama, magacinima ili na otvorenim prostorima gde je potrebna trenutna toplota. Plinski top za grejanje radi na principu sagorevanja gasa unutar komore, a generisana toplota se zatim širi kroz prostor.

Plinski top za sve tipove prostorija

Plinski topovi se koriste kada je potrebno brzo i efikasno zagrevanje određenog prostora, a njihova prednost je u tome što brzo dostižu željenu temperaturu.

Kada se top za grejanje uključi, gas iz boce pod pritiskom se oslobađa u sagorevačku komoru gde se pali pomoću svećice, električnog startera ili varnice. Kada gas sagoreva, proizvodi se toplota koja se zatim emituje iz topa na plin, grejući okolni prostor.

Svi plinski topovi u ponudi su snage 230V, a jedina razlika je u veličini, nominalnom izlazu i pritiskom gasa. Opremljeni su sigurnoisnim sistemima koji prate okruženje, kao i rad same gasne grejalice. Možete kupiti manje ili veće modele zavisnosti sa veličinom prostora i vašim potrebama.

U odnosu na kalorifere, plinski topovi obično brže zagrevaju prostor. U većini slučajeva, sagorevanje gasa je efikasnije od električnog grejanja, što može imati niže troškove u odnosu na uređaje na struju, posebno na velikim površinama.
Potrebno je imati na umu i sigurnosne aspekte, važno je pridržavati se svih uputa za bezbedno korišćenje i osigurati dobru ventilaciju prostora.

Plinske grejalice za bašte i zastakljene terase

Pored plinskih topova u ponudi imamo i velike plinske grejalice za bašte. Ove grejalice na plin su namenjene isključivo za otvorene prostore i rade po sličnom principu kao i plinski top. Mobilne su i rade na propan bhutan ili u nekim slučajevima na prirodan gas. Pružaju prijatnu atmosferu za boravak na otvorenom po hladnom vremenu.

Potrošnja gasa je oko 1000g po satu, visine su oko 2 metra, a težine oko 18 kilograma.