Rende za drvo

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
Kolekcije
Prikažite više
Cena
4 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Rende za drvo 0601596000
- Nominalna snaga 650 W - Br. bez opterecenja [rpm] 16500 - Rezna širina [mm] 82 - Rez...
18.330,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Napon: 230 V – 50 Hz - Snaga: 1200 W - Broj obrtaja bez opterecenja: 15000 /min - ...
10.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Napon: 230 V - 50 Hz - Snaga: 650 W - Max. dubina zahvata: 2 mm - Širina noža: 82 mm ...
4.799,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Napon: 230 V – 50 Hz - Snaga: 850 W - Broj obrtaja bez opterecenja: 16000 /min - D...
6.799,00 RSD
Pročitajte

Rende za drvo - veliki izbor kvalitetnih modela

Stolarske radionice prepune su raznih alata i mašina za obradu drveta. U ovom poslu često se koristi rende za drvo. Ono služi za poravnavanje i glačanje površine drveta. Uklanja sve tanke slojeve, dok se ne postigne željena debljina i izniveliše gladak završni sloj. Još jedan od naziva ovog alata je i ručni abrihter.

Sa razvitkom tehnologije, pored tradicionalne stacionarne, postoji i električno rende i ručno rende za drvo. Ono je doprinelo preciznijoj i bržoj obradi. Zbog toga, danas imamo na raspolaganju tri vrste ovog alata. To su: stacionarne, ručne i električne rende za drvo.

Ručno rende za drvo

Oštro sečivo ovog alata čvrsto je pričvršćeno za telo, koje ima jednostavnu ručku na vrhu. Ova ručka je pogodna za jednostavno upravljanje.

Ručno rende za drvo stanjuju površinu, čime se smanjuje njegova debljina. Sečivo se može podesiti, u zavisnosti od toga koliko materijala želite da uklonite.

U našoj ponudi imamo ručno rende za drvo brendova Bosch i Womax, nominalne snage od 650W i 850W, i brojem obrtaja od 16.000 i 16.500 obrtaja u minuti.

Predstavljaju neophodan stolarski alat. i uz glodalice za drvobrusilice za drvo i ručni cirkulari spadaju u obavezan električni alat u stolarskoj radionici.

Električno rende

Za razliku od stacionarnog modela, ručno rende za drvo doprinosi mnogo bržoj obradi smanje površine. Sečivo za električno rende je postavljeno između dve metalne ploče. Pomera se velikom brzinom, kada krene njime da se prelazi duž drveta. Skida male količine materijala i ostavlja glatku površinu.

Pre nego što počnete da koristite ovaj alat, pripremite sve što je potrebno, kako biste bili bezbedni u poslu. Osigurajte da se drvo koje obrađujete ne pomera prilikom obrade. Zamenite noževe za električno rende i podesite ih za odgovarajuću debljinu sečenja. Noževi za rende se menjaju u paru. Prilikom zamene noževa, kao i tokom rada na mašini, koristite radne rukavice.

Ručni abrihter za drvo

Neke od ovih mašina se kontrolišu ručno, dok su druge stacionarne. I jedna i druga su elektične. Abrihteri za drvo su drugi naziv za električno rende i mogu biti različitih veličina, pa se, spram toga, mogu obrađivati različite veličine drveta. Pre početka sa radom, potrebno je podesiti debljinu sečenja. Tek onda se može uključiti mašina i staviti drvo na završnu obradu.

Drvena ploča se ubacuje u ručni abrihter sa jednog kraja. Valjci ili točkovi je uvlače kroz mašinu i stavljaju ispod noževa, koji se okreću velikom brzinom. Obrađena daska izlazi sa druge strane mašine za veoma kratko vreme.